Fondo 01 - ARXIU HISTÒRIC FORESTAL DE LES ILLES BALEARS

Propuesta de conservación de la carretera de Manut a Benifaldó de los montes nums 1 y 2 del patri... Provincia de Baleares. Plan anual de trabajos a ejecutar por administración para la instalación d... Proyecto de camino a fuente d'espedregaret Ofici Propuesta de construcción de un sequero de calor solar en Lloret de Vistalegre Proyecto de declaración de sitio natural de interes nacional con el nombre de Miramar la zona cos... Bacheo y arreglo de caminos en los montes "Manut y Benifaldó" Propuesta de arreglo de las cuadras , pajar y cocinas para obreros en la casa forestal del monte ... Presupuesto que se formula para la realización de arreglos en las cuadras y cocina de obreros en ... Bacheo y arreglo del camino de "Benifaldó" al "bosch gran" trozo 2º de fuente... Memoria para la redacción del proyecto de ordenación de los montes "comuna de Caimari y comu...
Resultados 1 a 10 de 1262 Mostrat todo

Área de identidad

Código de referencia

ES 7019 AFIB 01

Título

ARXIU HISTÒRIC FORESTAL DE LES ILLES BALEARS

Fecha(s)

  • 1860 - 2019 (Creación)

Nivel de descripción

Fondo

Volumen y soporte

Área de contexto

Nombre del productor

Historia archivística

Inicialment, el material documental es trobava acaramullat sense cap d’ordre, sobre caixons i taulons o directament sobre el terra. Estava situat en unes construccions annexes a les cases de Menut, en la part superior d’una cotxeria, amb trespol de ciment, amb finestres amb persianes però sense vidres, per la qual cosa s’explica el mal estat en què se van trobar alguns documents. Alguns documents van agafar malformacions pel fet d’haver estat amuntegats sense cap cura. En molts de casos els documents estaven deslligats, desproveïts dels tancaments o amb aquests en mal estat. Entremig dels documents se van trobar hàbitats de fauna, principalment de ratolins -perquè els petits àcars, aràcnids i d’altres invertebrats no els tenim mai en compte-, les quals van originar desperfectes considerables. La pols i la humitat, malauradament, han estat també cohabitants de l’Arxiu tots aquests anys enrere. Sembla que s’havia transportat a aquest indret quan, en la nevada del 1984, es varen esbucar les teulades i es varen haver de refer, on l’arxiu canvià de lloc.
Al maig de 2004 des de la Conselleria de Medi Ambient, es van els treballs per recuperar i reordenar l’Arxiu. Aquesta feina la van realitzar na Caterina Amengual i en Ferran Menor.
Al 2020 es van començar les feines de canvi de les caixes provisionals on estaven els documents a arxivadors lliures d’àcid per a la millor conservació dels documents. A més a més es van començar a escanejar els documents per tenir-ne una còpia en digital.
I ja al 2023, coincidint amb el 90è aniversari del Viver Forestal de Menut, es va implementar la plataforma Atom de l’Arxiu.

Origen del ingreso o transferencia

Aquests documents procedeixen de les diferents entitats que han anat configurant l’actual Conselleria de Medi Ambient i Territori, i en concret del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl (des del Districte Forestal de Barcelona, Girona i Balears, el Districte Forestal de Balears, la Direcció General de Monts, Caça i Pesca, ICONA, SEFOBASA, o IBANAT).

Área de contenido y estructura

Alcance y contenido

Valorización, destrucción y programación

Acumulaciones

Sistema de arreglo

Área de condiciones de acceso y uso

Condiciones de acceso

Condiciones

Idioma del material

  • catalán
  • español de España

Escritura del material

Notas sobre las lenguas y escrituras

Características físicas y requisitos técnicos

Instrumentos de descripción

Área de materiales relacionados

Existencia y localización de originales

Existencia y localización de copias

Unidades de descripción relacionadas

Descripciones relacionadas

Área de notas

Identificador/es alternativo(os)

Puntos de acceso

Puntos de acceso por materia

Puntos de acceso por lugar

Puntos de acceso por autoridad

Tipo de puntos de acceso

Área de control de la descripción

Identificador de la descripción

Identificador de la institución

Reglas y/o convenciones usadas

Estado de elaboración

Nivel de detalle

Fechas de creación revisión eliminación

Idioma(s)

Escritura(s)

Fuentes

Área de Ingreso

Materias relacionadas

Personas y organizaciones relacionadas

Tipos relacionados

Lugares relacionados